سال 1395

ایجاد شده در ۱۹ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۱۸:۳۲ قبل از ظهر
 
 
 
 

 

جلسه اول

دراین جلسه در خصوص لزوم همکاری بین معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گناباد و واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان 22 بهمن گناباد و 15 خرداد بیدخت بحث و تبادل نظر شد و مقرر گردید:

بند1. برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه های پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی گناباد

بند2. تشکیل کیته اخلاق در پژوهش در بیمارستان ها

بند3. تهیه لیست اولویت های پژوهشی بیمارستان ها

جلسه دوم

در ابتدای جلسه جناب آقای دکتر خواجوی توضیحاتی در مورد واحد توسعه تحقیقات بالینی و شورای پژوهشی و همچنین اهداف و وظایف این واحد و شورا بیان فرمودند. در ادامه جناب آقای دکتر میر چراغی از تصویب کمیته اخلاق سازمانی پژوهش در بیمارستان خبر دادند. در این جلسه پس از بحث و تبادل نظر موارد ذیل به تصویب رسید.

بند 1- مقرر گردید جلسات شورای پژوهشی چهارشنبه وسط هر ماه و در صورت تمایل به صورت آنلاین برگزار گردد.

بند 2- مقرر گردید معاون پژوهشی جناب آقای دکتر میر چراغی به عنوان سرپرست واحد توسعه ی پژوهش های بالینی نیز باشند.

بند 3- در مقالات انجام شده در بیمارستان در قسمتaffiliation یا acknowledgment به بیمارستان 22 بهمن گناباد ارجاع داده شود.

بند 4- مقرر شد واحد توسعه ی تحقیقات بالینی وظیفه مشاوره تخصصی و تسهیل گر در امر پژوهش داشته باشد که به این منظور در هر بخش بالینی یک نفر به عنوان رابط پژوهشی تعیین شود. آقای دکتر عالمی با توجه به تجربیاتی که در این زمینه داشتند از امکان ایجاد مقاومت در امر پژوهش در بخش های بالینی سخن گفتند و پیشنهاد دادند که هر پژوهش با معاون پژوهش هماهنگ شود تا ایشان با رابطین پژوهشی اعلام کنند و همکاری لازم انجام شود.

بند 5- مقرر گردید با توجه به اینکه میزانی از بودجه بیمارستان به معاونت پژوهشی اختصاص می یابد جهت تأمین بخشی از بودجه این واحد از معاونت پژوهشی دانشگاه هماهنگی لازم به عمل آید.

بند 6- مقرر گردید جهت تعیین اولویت های پژوهش و هدایت پژوهش به سمت کاربردی بودن آن اعضای محترم شورای پژوهشی نظرات خود را در حیطه های تخصصی شان در جلسه بعدی اعلام نمایند.

جلسه سوم

بنا به دعوت جناب آقای دکتر میرچراغی در تاریخ 95/2/18 جلسه جهت عهد قرارداد فی مابین واحد توسعه ی تحقیقات بالینی بیمارستان امام حسین (ع) تهران و معاونت آموزشی پژوهشی بیمارستان 22 بهمن گناباد به صورت مجازی تشکیل گردید. پس از بحث و تبادل نظر قرارداد بشرح ذیل منعقد گردید.

بند1- مقرر گردید متن تفاهم نامه همکاری در حیطه آموزشی و پژوهشی پس از امضاء توسط جناب آقای دکتر علوی و جناب آقای دکتر منصوری توسط کارشناس مسئول پژوهش خانم حقیقی فکس گردد.

بند2- مقرر گردید کارگاهی از طرف دانشگاه شهید بهشتی برای بیمارستان امام حسین و بیمارستان 22 بهمن گناباد ازطریق سیستم وبینار ارائه گردد.

بند3- مقرر گردید با توجه به لزوم تشکیل کمیته سازمانی اخلاق در بیمارستان ها طبق سنجه های آموزشی پژوهشی، بیمارستان امام حسین (ع) نیز اقدام به گرفتن مجوز این کمیته نموده و در موارد لزوم همکاری بین دو مرکز وفق توافق انجام گردد.

بند4- مقرر گردید در مورد پایان نامه های دانشجویی، جهت تفویض اختیار شورای پژوهشی دانشگاه به بیمارستان های مذکور خط مشی و دستور العمل واحدی اتخاذ گردد تا با توجه به حضور بیشتر پزشکان بالینی در بیمارستان از مراجعات غیر ضروری به معاونت پژوهشی دانشگاه جلوگیری گردد و در موارد لزوم همکاری بین دو مرکز وفق توافق انجام گردد.

بند5- مقرر گردید تحقیقات با توجه به اهداف تعیین شده در 3 حیطه افزایش اثر بخشی و کاهش هزینه مداخلات تشخیصی درمانی، افزایشpatient safety و افزایش satisfaction patient مدیریت شده تا ازنتایج آن در جهت کاهش مشکلات درمانی استفاده نمود و همچنین در جهت انجام پژوهش های multi central خط مشی و دستورالعمل واحد اتخاذ گردد.

بند6- مقرر گردید جلساتی جهت بررسی و مرور سنجه های اعتبار بخشی آموزشی پژوهشی بیمارستان های آموزشی فی مابین معاونین آموزشی پژوهشی به صورت آنلاین ادامه یابد.

بند7- مقرر گردید بستر مناسب جهت ارتباط آنلاین کارشناسان پژوهشی دو مرکز فراهم شود.

جلسه چهارم

در ابتدای جلسه آقای دکتر میرچراغی ضمن ابراز خوشحالی از برقراری ارتباط مجازی با آقای دکتر ممتاز منش اطلاعاتی نسبت به دانشگاه علوم پزشکی گناباد از جمله اینکه در بحث پذیرش دانشجویان پزشکی نوپاست در اختیار ایشان قرار دادند و مزایا و معایب این مسئله را بازگو کردند و راهکارهای رفع نواقص از جمله کمبود اعضای هیئت علمی که از طریق ارتباطات الکترونیک فعالیت می نمایند. همچنین ایشان بیان کردند تیم مدیریت آموزش بیمارستان نوپاست و در سنجه ها با مشکلاتی روبرو هستیم.

سپس آقای دکتر ممتازمنش با تاکید بر دو طرفه بودن این ارتباط بیان توضیح دادند که در بیمارستان لقمان به لحاظ آموزشی مواردی مانند اعمال جراحی پیشرفته مثل عمل جراحی هیپوفیز و طراحی کیس های جالب برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی به صورت ماهیانه در نظر گرفته شده که می توان این موارد را با دانشگاه علوم پزشکی گناباد نیز به اشتراک گذاشت.

سپس آقای دکتر میرچراغی گفتند، با توجه به اینکه در نرم افزار adobe connect از ویژگی ضبط ویدئوها در ابعاد درمانی و قانونی می توان استفاده کرد از جمله در پزشکی قانونی با توجه به اینکه بیمارستان لقمان در این زمینه دارای تجارب زیادیست بتوانیم از متخصصان بیمارستان لقمان مشاوره بگیریم، همچنین در بحث مسمومین بتوانیم بحث و تبادل نظر داشته باشیم. همچنین جناب آقای دکتر ممتازمنش، دو بخش اطفال و مسمومین را به عنوان اولین بخش های آماده به همکاری با بیمارستان آموزشی درمانی 22 بهمن گناباد اعلام کردند که بالاخص در زمینه ی « مسمومیت » اطفال و بالغین، دارای تجارب باارزش و گرانقیمتی هستند و با توجه به استعدادها و پتانسیل های دو مرکز، می توان در قالب برگزاری کلاس های آموزشی مشترک، CPC، و سایر روش های نوین آموزشی، اطلاعات موجود در این خصوص و نکات علمی مربوط به مباحث مذکور را بین دو بیمارستان به اشتراک گذاشت.

ایشان افزودند که ما در بحث کلینیک مجازی تا بحال از رفت و آمد تعداد زیادی از بیماران از شهرهای حومه گناباد مثل کاخک پیشگیری کرده ایم و با اضافه کردن دستگاه video ophthalmoscope به امکانات این کلینیک می توان کیس های شایع در این منطقه از جمله رتینوپاتی های دیابتی را با مراکز دیگر به اشتراک گذاشت و همچنین از برگزاری اولین گراند راند مجازی با ترالی مجهز به وای فای، وب کم و ... طی یک ماه آینده خبر دادند.

نهایتاً پس از بحث و تبادل نظر قرار داد به شرح ذیل منعقد گردید:

بند1- استفاده از ظرفیت های آموزشی پژوهشی طرفین در جهت همکاری بین مراکز بیمارستانی

بند2- تبادل منابع انسانی و اساتید مراکز مندرج در تفاهم نامه جهت برگزاری کلاس ها یا دوره های آموزشی بالاخص در حوزه آموزش مجازی

بند3- برگزاری کنفرانس ها و جلسات آموزشی پژوهشی با استفاده از تکنولوژی های نوین آموزشی بالاخص در حوزه آموزش مجازی

بند4- برگزاری جلسات مشترک مدیران آموزشی پژوهشی دو مرکز در جهت تبادل تجربیات، بررسی چالش ها و اتخاذ تصمیمات مقتضی در جهت ارتقای آموزش و پژوهش بالینی

بند5- برگزاری جلسات مشترک مدیران و کارشناسان آموزشی پژوهشی دو مرکز، در جهت اجرای مؤثر فرآیند های مرتبط با دستورالعمل اعتباربخشی آموزشی پژوهشی بیمارستان های آموزشی

جلسه پنجم

در ابتدا خانم دکتر فرشته ستوا پروپوزال خود را تحت عنوان "تعیین شیوع کبد چرب غیر الکلی و ارتباط سطح سرمی ویتامین D با شدت کبد چرب غیر الکلی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بیمارستان 22 بهمن شهر گناباد طی سال 95-94" را به استاد راهنمایی جناب آقای دکتر سید فرزین میرچراغی مطرح و مقرر گردید در نهایت پروپوزال قابل قبول با اصلاحات با نظر استاد راهنما بدون ارائه مجدد مورد موافقت قرار گرفت.

در ادامه جناب آقای دکتر احسان غلامی و خانم دکتر فرزانه موذن پروپوزال خود را تحت عنوان "بررسی فراوانی انواع ناهنجاری‌های مادرزادی سیستم ادراری نوزادان با سونوگرافی قبل از تولد" به استاد راهنمایی جناب آقای دکتر جلیل مشاری و سرکار خانم دکتر میترا ناصری ارائه و مقرر گردید در نهایت پروپوزال چون نیاز به بازنگری کلی دارد به صورت مجدد با همکاری یک استاد مشاور بازنویسی شود.

در ادامه خانم دکتر مریم آقایی دوست پیش پروپوزال خود را تحت عنوان "بررسی اپیدمیولوژیک مسمومیت های حاد کودکان زیر 12 سال مراجعه کننده به بیمارستان های شرستان گناباد" به استاد راهنمایی سرکار خانم دکتر درفشی مطرح و عنوان مورد تصویب قرار گرفت.

جلسه ششم

در ابتدا پیش پروپوزال طرح پژوهشی با عنوان "بررسی آگاهی و عملکرد پرستاران بیمارستان 22 بهمن درباره احیاء قلبی و ریوی بر اساس آخرین راهنمای انجمن قلب آمریکا" توسط آقای سید مسلم مهدوی دانشجوی دکترای پرستاری ارائه گردید که عنوان با رای اکثریت اعضای شرکت کننده مورد پذیرش قرار گرفت.

سپس پیش پروپوزال طرح پژوهشی با عنوان" بررسی استرس ناشی از نتایج آزمایشات غربالگری دوران بارداری بر پیامد بارداری در مادران کم خطر شهرستان گناباد در سال 1395" توسط خانم زهرا سبزه نوقابی کارشناس ارشد مامایی ارائه گردید که با تمام آراء اعضا قابل قبول با اصلاحات و ارائه مجدد گردید.

جلسه هفتم

اولین طرح مطرح شده با عنوان" شستشوی دست در بین کارکنان رده های مختلف درمانی بیمارستان 22 بهمن گناباد و ارتباط آن با متغیر های دموگرافیک" توسط سرکار خانم احراری کارشناس ارشد پرستاری ارائه گردید. که نهایتا با عنوان طرح با رای اکثریت اعضا پذیرفته شد.

دومین طرح با عنوان "عفونت بیمارستانی و عوامل مرتبط با آن در بیمارستان 22 بهمن گناباد" نیز توسط خانم احراری ارائه گردید. که عنوان با رأی اکثریت اعضا پذیرفته شد.

سومین طرح از آقای دکتر میر چراغی، آقای دکتر خواجوی، خانم توکلی زاده با عنوان " تأثیر کاربرد واقعیت مجازی (Virtual Reality) بر استرس بالغین مراجعه کننده جهت تصویر برداری رزونانس مغناطیسی" توسط خانم توکلی زاده کارشناس ارشد پرستاری ارائه گردید که با رأی اکثریت اعضا مورد تایید قرار گرفت.